Η ταβέρνα Καραούλι βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στο Λιβάδι Αράχωβας, το διάσημο οροπέδιο του Παρνασσού. Οι ιδιοκτήτες και επικεφαλής της κουζίνας Γιώργος και Έφη δημιουργούν πιάτα που βασίζονται στην εποχικότητα, παρασκευάζονται από αγνά υλικά και αναδεικνύουν την τοπική κουζίνα. Σήμα κατατεθέν της ταβέρνας είναι το τεράστιο τζάκι στο κέντρο της μεγάλης αίθουσας.
Ο κατάλογός περιλαμβάνει μαγειρευτά φαγητά όπως κουνέλι στιφάδο, αρνάκι γάστρας, μοσχαράκι κοκκινιστό, σούπες όπως η φημισμένη μαγειρίτσα του, σπιτικές πίτες και μερακλίδικα ορεκτικά, ενώ φυσικά δεν λείπουν τα ψητά της ώρας και η σούβλα από κρέατα της Ρούμελης.